Planiranje

4. 10. 2016

Kje se vidim čez nekaj let?

Konkreten odgovor na to vprašanje v današnjih časih, ko je prihodnost negotova in se zdi včerajšnji dan že neka daljna preteklost, zahteva veliko mero samozavesti, zaupanja samemu sebi in pa tudi pripravljenost na izzive.

V prvih nekaj letih sem sicer prejel določene smernice od različnih inštruktorjev, vendar so bile vse bolj ali manj v povezavi s tehniko in igranjem. Vse do 2012 se posledično nisem kaj dosti ukvarjal z vprašanjem kako točno si predstavljam prihodnost, zato sem planiral površno, nemetodično in predvsem kratkoročno. Dejstvo sicer je, da se mi je trud kljub vsemu obrestoval in marsikaj tudi ni bilo slabo, vendar so bile za korak naprej nujne spremembe. Danes si “vreden” le toliko, kot tvoj zadnji dosežek, zato je konkretno planiranje še toliko bolj pomembno.

future-quotes-5Radikalno spremembo poleg promocije lastnega imena predstavlja odločitev o načinu poučevanja, ki gre v koraku s časom in ponuja več različnih pristopov za izražanje na setu. Že sedaj imam opravka z bobnarji različnih starosti, želja in ciljev, ki se jim kot mentor individualno lahko prilagajam in spremljam njihov napredek. Na tem področju pa mi je v interesu ustvariti neko trajno pozitivno okolje, kjer bom že pridobljeno znanje in izkušnje lahko uspešno prenašal na ostale ter se še naprej od njih učil tudi sam. Glavni cilj vsega pa je, da učenci kasneje prenesejo to v prakso kot člani benda, neodvisni izvajalci, ali celo bodoči mentorji.

Poleg poučevanja pa so seveda priložnosti tudi v ustvarjanju same glasbe. Dejstvo je, da je precej rezerve še v snemanju, produkciji, pisanju komadov itd. Teh področij sem se komaj dobro dotaknil, vendar sem se že lahko prepričal, da prinesejo velike spremembe. Zagotovo se splača nameniti čas tudi raziskovanju na tem področju, saj ti to omogoči še večjo neodvisnost.

Težko je sicer vse točno planirati, kajti življenje je velikokrat odvisen od spleta okoliščin, na katerega včasih niti nimaš direktnega vpliva, vendar pa po drugi strani lahko pomeni razliko med uspehom in neuspehom.