Nikoli ni prepozno

18. 10. 2016

Bobnanje skozi vsa življenjska obdobja.

Kot je rekel preminula legenda Lemmy Kilmister: “If you think you are too old to rock `n` roll, then you are”.
Ta misel mi vedno pade na pamet, ko večkrat pri “vrstnikih” slišim, da so prestari za to in ono. Po drugi strani pa se s sodelovanjem v zasedbi, ki naslednje leto praznuje 30 let obstoja, in po današnjem pogovoru s 67-letno gospo lahko prepričam, da za ustvarjanje ali učenje res ni nikoli prepozno.

csp3dkhwiaa4chk
Pred nekaj leti mi je nekdanji basist povedal, da se je njegova mama pri 60. letih odločila za solo petje in takrat se mi je to zdelo čudno in nevsakdanje, vendar pa je dejstvo, da postaja to čedalje bolj običajno. Življenjski slog je pripeljal posameznika do spoznanja, da tudi v tretjem življenjskem obdobju še ni za “odpis” in se, v kolikor mu to omogoča zdravje, še vedno lahko ukvarja praktično z vsem. Ne samo v glasbi, tudi na športnih prireditvah sem se že prepričal, da so nekateri starejši včasih celo fizično bolje pripravljeni od nas mlajših.

Kakorkoli že, meni sodelovanje in delo z aktivnimi starejšimi predstavlja dodatno motivacijo in potrebne izkušnje. Enako pa velja za delo z mlajšimi, ker potrebujejo drugačen pristop od odraslih.

Sam imam že izkušnje pri delu z invalidom, kot pomočnik trenerja za košarko pri osnovnošolcih, zadnjih nekaj mesecev pa seveda kot mentor za bobne. Pri vseh sem v glavnem sodeloval z mlajšimi. Na zadnji delavnici sta se za obiskovanje mojih ur odločila še dva osnovnošolca. V kombinaciji z zgoraj omenjeno gospo, pa pomeni, da bo starostni razpon vseh učencev od 6 do 67 let. Sigurno bo to eden največjih izzivov v življenju do sedaj, zato se že veselim sodelovanja z vsemi in njihovega napredka ter osebnega zadovoljstva.

Prepričan sem, da posameznik lahko marsikaj stori, če je v to prepričan. Vsi moji dosedanji dosežki in vsi ti ljudje, s katerimi že sodelujem, ali pa še bom, mi dajejo energijo za dosego življenjskega cilja. Ta cilj ni zgolj čakanje na “penzijo”, ampak je ukvarjanje s nečim, kar bom lahko počel skozi vse življenje do konca življenja.

Keep on drumming!