London

1. 11. 2017

Roadtrip v London

Let iz Brnika je potekal tekoče, pilot pa nam je v sončnem vremenu s preletom naših alp ponudil zares prekrasno kuliso. Po govorici sodeč je bilo približno polovico potnikov na krovu Slovencev. English_flag
Celotno pot do letališča Stansted me je spremljala nervoza in negotovost, kot nalašč pa sem s seboj imel mapo, na kateri je pomenljivo pisalo »Vem zakaj«. V glavi je to sprožilo takojšen preklop in misli so se ponovno zbistrile. V London grem s poslanstvom in to je življenjska priložnost, za katero je bilo potrebno trdo garati ter se marsičemu odpovedati. Moja dolžnost je, da to priložnost maksimalno izkoristim. Letalo easyJet je pristalo okoli 12.15 po Londonskem času na manjšem letališču Stansted, kakšnih 40 km od središča Londona. Po manjšem zapletu (avtomat ni zaznal bančne kartice) mi je vendarle uspelo kupiti karto za vlak do Liverpool street-a.

Med nadaljevanjem vožnje po angleškem podeželju so misli že tavale k preostanku dneva in srečanju z osebo, ki mi bo predala ključe od rezidence v Shoreditchu. Vse skupaj se je kar pošteno že vleklo, preden sem končno dojel točen potek železniškega prometa ter ugotovil, da potujem preveč na zahod. Pot se je nadaljevala nazaj proti vzhodu do postaje, ki je bila najbližja Charlotte road-u. Od postaje do t.i. puba Bricklayers Arms je bilo potrebno prehoditi dober kilometer. shoreditch-tube-01Sledil pa je »hladen tuš«, saj na omenjeni lokaciji iz e-maila ni bilo ne duha ne sluha o kakšnem pubu. Našel sem ga šele kakšnih 300 metrov stran s pomočjo aplikacije na mobitelu, ampak tudi to ni bilo v pomoč, saj me gostinec očitno ni pričakoval, niti ni vedel za predajo ključev. Edino preostalo možnost sem videl v obisku veleposlaništva, do katerega pa so me znova ločili kilometri.

Malo pred 17. uro mi je le uspelo priti do ulice z iskanim naslovom, vendar že izven uradnih ur. Poskusil sem srečo s klicem, vendar neuspešno. V trenutku negotovosti pa so se vrata veleposlaništva odprla in takoj sem prepoznal obraz osebe, s katero sva bila na vezi preko e-maila. Stvari so se le postavile na svoje mesto. Prejel sem rezervne ključe, se za približno pol dneva poslovil in nadaljeval pot do Shorditcha z mislijo na prihodnje dni, ki me čakajo v tem res živahnem delu Londona.