Projekt zaključen

16. 5. 2017

NE izgovorom, DA željam in sanjam!

Z največjim veseljem pišem o enem najpomembnejših uspehov v mojem življenju, o zaključenem prvem samostojnem projektu zbiranja donacij za nakup elektronskih bobnov. Sedaj manjka še pika na i – predaja osnovni šoli Stranje in vsi skupaj bomo lahko rekli: “NE izgovorom, DA sanjam in željam”.

Virtualno projektno delo na fakulteti je sedaj zamenjalo pravo projektno delo, ki me je obogatilo s številnimi novimi izkušnjami in spoznanji. Flyer_1_2_200Najpomembnejše pri vsem pa je dejstvo, da bo mladim talentom s tem omogočeno nemoteno razvijanje potenciala za bodočo konkurenčnost slovenskih bobnarjev v Evropi in svetu. Krivično pa bi bilo, če ne bi omenil tudi izjemnih donatorjev, ki so pokazali, da so odprti za spremembe in imajo posluh za sodelovanje z mladimi, kar je ključnega pomena za prihodnost. Vse skupaj je dokazal že ravnatelj šole, ki je projekt podprl in zagotovil prostor na šoli. Kako se časi spreminjajo sem razmišljal ob dejstvu, da sem mu kot najstnik občasno povzročal sive lase (bil je namreč moj razrednik in učitelj za športno vzgojo), danes pa na tak način sodelujeva pri tako pomembnem projektu. Ob prvem sestanku mi je med drugim zaupal, da je v preteklosti tudi sam poskušal s podobnim projektom pomagati mladim, vendar imel pri tem manj sreče.

Že na začetku projekta me je čakalo kup birokracije, ki pa sem jo uspel reševati s pomočjo izkušenj družinskih članov in predlogov kar treh različnih računovodij. Obiskovanje potencialnih donatorjev prav tako ni bilo nič bolj enostavno in mi je vzelo kar nekaj časa, kar se je v končni fazi nekoliko poznalo tudi na igranju. Vseeno pa se mi je vložen čas in trud poplačal in verjamem, da bo tako tudi še v prihodnje. Presenetilo pri donatorjih me je to, da nisem naletel na nikogar, ki bi imel do mene negativen ali celo zaničevalen odnos, na kar sem se tudi pripravil. Tu pa tam se je občasno pojavilo kakšno nerganje, vse ostalo pa so bile “utemeljene” zavrnitve ali prazne obljube. Ko potegnem črto pod vse skupaj, mi to dejstvo vliva še dodaten optimizem, da smo daleč od klišejsko “zahojene” družbe in da z nekaj dobre volje in nesebičnosti lahko skupaj soustvarjamo še boljšo Slovenijo.

Za slednjo pa bodo zagotovo poskrbele naslednje generacije, zato se že veselim predaje bobnov in srečanja z vsemi tistimi, ki se jim razširijo zenice in dvigne pulz že ob pogledu na ta inštrument. Ob tej priložnosti bom pripravil tudi posebno presenečenje, ki bo, v to verjamem, ostalo v spominu vsem.