Prvo poglavje

29. 11. 2016

Po enem letu

“Od kleti do večjih odrov in statusa glasbenika instrumentalista. Zgodba, v kateri bi se našel marsikateri glasbenik, vendar še nihče v žanru, ki pri nas še vedno velja za izključno ljubiteljskega in amaterskega.” Skoraj leto dni je že minilo od objave članka na Kamnik.info, v katerem je bila s tem naslovom moja zgodba prvič predstavljena “širši” javnosti.

amelia-earhart-quotes-9193Odločitev o karieri glasbenika je bila zame ena od večjih in pomembnejših prelomnic v življenju. V letu dni pa se je spremenilo marsikaj. Po eni strani sem v tem času uspešno začel s poučevanjem, izdal prvi priročnik in prišel do rednega dohodka, po drugi strani pa sem še vedno enako željan novih izzivov in dokazovanja. Vesel in hvaležen sem, da se je priložnost pokazala v obliki predstavitev in klinik v bližnji okolici, kot vrhunec pa naslednjo leto celo v prestolnici Anglije – Londonu. Če bi mi nekdo pred dobrim letom dni govoril o tem, bi se verjetno vprašal na čem je…
Sedaj pa je to realnost in v London grem v upanju na nadgradnjo svojega glasbenega znanja, pa tudi povezav med njihovimi bobnarji ter njihovo glasbeno kulturo, ki je ena najpomembnejših v svetu. Kot za sam priročnik, pa me tudi v tem primeru čaka temeljito planiranje in angažiranje, da bo možno z aktivnostmi začeti že prvi dan.

V tem času pa sem spoznal tudi nekatere ovire, ki so mi kljub vsej vnemi preprečevale, da bi v celoti izpeljal zamišljeno. Nekaj takšnega se mi je zgodilo s “sago” o videih, ki pa bodo kot vse kaže, vendarle prišli na vrsto kmalu. Projekt je bil sicer zasnovan že pred nekaj meseci, ker pa mi ga ni uspelo realizirati v predvidenem času, sem posledično jemal to kot osebni “poraz”. Ampak to je pač sestavni del “igre življenja” in s časom se človek dejansko vse manj obremenjuje s tem. Vsaka zgodba ima dve plati, zato sem slabo voljo zamenjal za razmišljanje o dodatnih spremembah in nadgradnjah, ki bodo na koncu (upam na to) dale še boljši rezultat ter dodano vrednost priročnikoma. Spremembe oziroma prilagoditve pa gotovo sledijo tudi v drugem delu priročnika, ki bo bolj ustvarjalno naravnan.

Nadgradnje koncertov pa bomo po nekoliko daljšem premoru v decembru nadaljevali tudi s Sarcasmi, ki nas po besedah podpornika iz t.i. “druge generacije poslušalcev” vsi poznajo, pa o nas “nič” ne vedo. Vsi smo že lačni koncertov in čas je že bil, da “zver” ponovno pride na spregled. Kvaliteta bendov pri nas se še naprej dviguje, kar postavlja letvico še višje in predstavlja še večji izziv za band.
Kar se tega tiče, bomo pri nas težko dosegli nivo svetovnih prestolnic glasbe, kljub dejstvu, da se povsod po svetu čedalje več glasbe ustvarja doma na računalniku. Alternativna glasbena scena še zmeraj v glavnem “životari”, verjamem pa, da vsak uspešen korak katerega od posameznikov ali skupine vsaj malo pripomore k tem, da se stvari premaknejo na bolje in da začnemo bolj ceniti, kar imamo.